CSEPEREDŐ TAGÓVODA

2660 BALASSAGYARMAT, KÓVÁRI ÚT 1.


kezdőlapkapcsolatlinkekTelefonszámunk: 35/300-199

Központi Óvoda - Cseperedő Tagóvoda

Óvodánk 1970-tól működik, a város észak-nyugati részén helyezkedik el. 1972-től 1987-ig gyakorló óvodaként részt vettünk a Szántó Kovács János Szakközépiskola középfokú óvónőképzésében. A gyermekszeretet, a példamutatás, igényesség, kreativitás, ma is meghatározza óvodánk arculatát. Jelenleg 5 osztott szervezésű csoportban 130 gyermek ellátásáról gondoskodunk a 2009/ 2010-es nevelési évben. A mai modern világ egyik jellegzetes tünete, hogy gyermekeink egyre kevesebbet mozognak, ezért minél több mozgáslehetőséget, élménnyel teli mindennapokat szeretnénk óvodásainknak a jövőben is biztosítani.

Nevelési alapelvünk: a gyermek személyiségéből, legtermészetesebb megnyilvánulásaiból kiindulva, olyan szeretetteljes, biztonságot nyújtó légkör megteremtése, melyben a gyerekeket megbecsülés és szeretet övezi.

Pedagógiai munkánkat a gyerekek fő tevékenységformájára, a játékra és mozgásra alapozva szervezzük. Programunkat is úgy írtuk meg, hogy a mozgás és sportszeretetet vettük alapul. Kiemelt feladataink egyike az egészséges életmódra nevelés és a mozgásfejlesztés. Rendszeresen részt veszünk a város sportrendezvényein, kezdeményező és vezető szerepet vállalunk sportversenyek lebonyolításában. Hagyományos programjaink, közé tartozik a ligeti futóverseny, óvodai sportnap, ovis duatlonka.  Úszásoktatás, tartás javító torna minden kisgyermek számára elérhető, és az idei évtől már delecato módszerrel foglalkozásokat is tartunk Tágas, árnyas udvarunk és a Palóc liget közelsége lehetőséget biztosít a változatos mozgásra.

Büszkék vagyunk KRESZ-parkunkra, a Rendőrséggel való jó kapcsolat kialakítására. Gyermekeink többsége nagycsoportos korára meg tanul kerékpározni, és elsajátítja az alapvető közlekedési szabályokat.

A mozgásfejlesztéssel párhuzamosan az értelemfejlesztés játékos formában történő megvalósítása elengedhetetlen ahhoz, hogy nagycsoportosaink iskolába lépésre alkalmassá váljanak.  Gyógypedagógusok, fejlesztő pedagógusok, logopédus segítik munkánkat. Rendszeresen járunk könyvtárba, Múzeumba, alkalmanként képtárba. Részt veszünk gyermekrajzpályázatokon, vers és mesemondó versenyeken. Zenei előképző dalosjáték-foglalkozásokat tartunk, ha igény van rá.

Óvodánkban arra törekszünk, hogy az ünnepek emelkedjenek ki az óvoda mindennapjaiból külsőségükben, mint tartalmukban egyaránt. Minden ünnepet egy hosszabb előkészület vezet be, amely lehetőséget biztosít az érzelmi átélésre és a gazdagon motivált tevékenységekre. Hagyományos ünnepeink: őszi terménykiállítás, Mikulás, karácsony, farsang, Gergely-napi szalagkötés, húsvét, márc.15., anyák napja, évzáró. Minden évben megyünk kirándulni.

A nagycsoportosok ősszel rendszeresen elmennek a budapesti állatkertbe, a középsősök és kicsik az év folyamán szülőkkel közösen a környék valamelyik nevezetességéhez látogatnak.

A szülőkkel együtt szervezzük a farsangi batyus bálunkat, ahol alkalom adódik az oldottabb beszélgetésre, szórakozásra. Havi rendszerességgel járunk moziba, negyedévente színházi előadásra. A szülők közössége minden évben játék és ruha ”csereberét” rendez gyermeknap előtt. Büszkék vagyunk arra, hogy gyerekeink örömmel, szívesen járnak óvodába.

2009 szeptemberétől részt veszünk a pedagógiai innovációt segítő TÁMOP -3-1-4-pályázati támogatással ösztönzött Kompetencia programban, mely hatékonyabb, képességfejlesztésre építő nevelőmunkát biztosít számunkra.

Az eredményesebb együttnevelés érdekében a szülői közösség segítségével, továbbra is olyan tartalmas programokat igyekszünk szervezni, melyek erősítik az eredményesebb kapcsolat alakulását, keressük a jó megoldásokat a gyermekek érdekében. Nevelőtestületünket a szakma és gyermekszeretet vezérli és mindig a gyermek számára legjobb lehetőséget, keressük.

A szülőkkel napi kapcsolatban vagyunk, igyekszünk szinte minden eseményünkről, ünnepeinkről, programjainkról, hétköznapjainkról is sok-sok képet megmutatni internetes fényképalbumunkban, melyet az elmúlt évben szülői segítséggel indítottunk.

Elérhetőségeink:

2660 Balassagyarmat Kóvári út 1.
Tagóvoda-vezető: Sztancsikné Sebes Katalin
Tel/fax: 35/300-199
e-mail: cseperedoovoda@freemail.hu

Központi intézmény


Központi Óvoda

 

Tagóvodáink:


Nyitnikék Tagóvoda


Meseerdő Tagóvoda


Cseperedő Tagóvoda


Játékvár Tagóvoda


Ipolyszögi Tagóvoda


Patvarci Tagóvoda