MESEERDŐ TAGÓVODA

2660 BALASSAGYARMAT, SZONDI ÚT 14..


kezdőlapkapcsolatlinkekTelefonszámunk: 35/301-105

Központi Óvoda - Meseerdő Tagóvoda       

Óvodánk a város második óvodájaként 100 éve vesz részt a város kisgyermekeinek nevelésében. 1940-től működik a Szondi utcában jelenlegi helyén. 2001 szeptemberben választottuk óvodánknak a Meseerdő óvoda nevet. 2005. július 01-től a Központi óvoda Meseerdő tagóvodájaként, 2 vegyes életkorú csoporttal a város nyugati részén kertes családi házakkal, ligetekkel, parkkal körülvett övezetben működik. Az óvoda nagyon nyugodt, tiszta levegőjű környezete miatt alkalmas a kisgyermekek nevelésére.

Óvodánk állapota, felszereltsége jó, termeink tágasak, világosak a berendezések fenyőfából készültek. A dekoráció és a játékok megválasztásában a természetes anyagokat részesítjük előnyben. Játékeszközeink változatosak, minden játékfajtához biztosítjuk a gazdag eszközválasztékot minden korosztály számára (többféle méretű építőkocka, puzzlek, asztali és társasjátékok, babaszoba-konyha, babakocsik, sok képes és meséskönyv, stb.

Óvodánk rendelkezik kb. 40 m-es gazdag eszközválasztékkal rendelkező tornaszobával.

Udvarunk, szépen parkosított, a füvesített és térburkolóval ellátott részek egyaránt a szabad játékot szolgálják.. Hatalmas nagy fák vetnek árnyékot egész nap. Többfunkciós udvari fajátékokkal biztosítjuk a gyermekek megfelelő mozgás fejlődését. Játékaink az EU szabványnak megfelelőek, esésvédelemmel ellátottak.

Kerékpárút segíti a gyerekek közlekedésre nevelését - kerékpárokkal, a kisebbeknek lábbal hajtható motorokkal, háromkerekű biciklivel, és rollerekkel.

Két babaházunk, nagy homokozó, fedett terasz nyújt még több lehetőséget a gyerekek önfeledt játékához, a szabad levegőn való tartózkodáshoz.

A vegyes csoportok szervezése 1992-ben kezdődött, egy hatékonyabb nevelési módszer miatt tartottuk szükségesnek a bevezetését. Valljuk, hogy a vegyes csoportokban a gyerekek fejlődése intenzívebb, optimálisabb. Ezen időponttól indult az integráció is, amellyel lehetővé tette a sajátos nevelési igényű gyermekek együttnevelését a többi kisgyermekkel. Az egyéni fejlődést segítjük a differenciált bánásmóddal, melynek lehetősége az óvodán belül adott.

  • Óvodánk tevékenységgel gazdag élete, családias nyugodt légköre biztosítja a gyermekek harmonikus sokoldalú személyiségfejlődését.

  • A családiasság megnyilvánul már a több éve jól működő baba-mama klub szervezésében is, hiszen így a szülőknek lehetőségük van megismerni az óvodánkat, az itt dolgozókat és ez alapján dönthetnek az óvoda, ill. a csoportválasztásról gyermekük számára.
  • A beszoktatásnál az „anyás „beszoktatást tartjuk helyesnek: ez érzelmileg sokat jelent a szülő és a kisgyermek számára egyaránt. Fontos, hogy a szülő lássa és érezze, gyermekét gondoskodó szeretet veszi körül.
  • A gyermeknek pedig biztonságot nyújt a sok újdonság megismerésében a szülő aktív jelenléte.
  • Óvodánkban több éves szakmai múlttal rendelkező óvodapedagógusok, szakképzett dajkák várják a gyermekeket.
  • Fontos számunkra hogy gyermekeink érezzék jól magukat az óvodában, sok élménnyel, tapasztalattal gazdagodjanak.
  • A csoportjainkban derű, nyugalom, felszabadult játék uralkodjon, mert a játékot a kisgyermekkor legfontosabb és legfejlesztőbb tevékenységének tartjuk.
  • Kiemelt feladatként az anyanyelvi nevelés, a mese, vers, mondóka, báb, és dramatikus játékok színesítik a mindennapjainkat.
  • Az egészséges életmód megalapozását szolgáljuk a szokásrendszer kialakításával, rendszeres tervszerű testneveléssel valamint a szabadlevegőn történő szabad játékkal és mozgással. Évek óta jól bevált gyakorlatunk a heti rendszerességgel tartott gyümölcsnap.

Elérhetőségeink:

2660 Balassagyarmat Szondi út 14.
Tagóvoda-vezető: Bobák Kálmánné
Tel/fax: 35/301-105
e-mail: meseerdoovoda@freemail.hu

Központi intézmény


Központi Óvoda

 

Tagóvodáink:


Nyitnikék Tagóvoda


Meseerdő Tagóvoda


Cseperedő Tagóvoda


Játékvár Tagóvoda


Ipolyszögi Tagóvoda


Patvarci Tagóvoda