JÁTÉKVÁR TAGÓVODA

2660 BALASSAGYARMAT, NYÍRJESI ÚT 12.


kezdőlapkapcsolatlinkekTelefonszámunk: 35/300-670

Központi Óvoda - Játékvár Tagóvoda

       

"itt minden érted van, érezd jól magad!"

Intézményünkben, a Játékvár Tagóvodában 37 éve folyik a nevelő- oktató munka- kertvárosi környezetben, 4 vegyes életkorú csoportban 100 fős férőhelyen.
A vegyes életkorú gyermekek együtt nevelését évek óta folytatjuk, mert meggyőződésünk, hogy ebben a nevelési folyamatban óvodás gyermekeink képességfejlődése gyorsabb ütemet mutat az átlagnál.

2008 februárjában új, jól felszerelt tornaszobával gazdagodtunk, ahol jó hangulatban, egyéni fejlettségük szerint sokat mozoghatnak gyermekeink, így a mozgás a sport, életük fontos részévé válik. Mozgáskottát, a mozgásfejlesztésnek ezt az új módszerét 7 éve vezettük be óvodánkba. A városban egyedül alkalmazzuk ezt a módszert. A játékos foglalkozások keretében a gyermekek koordinációs képessége, ügyessége dinamikusan fejlődik. Önbizalmuk nő a játékban beépített nehezebb feladatok sikeres végrehajtásától. A Mozgáskotta feladatainak végrehajtásakor új mozgások sorozatát végzik a gyermekek, s ezek tanulása közben a folyamatos sikerélmény újabb és újabb mozgásos cselekvésre ösztönzi őket.

Játékos vízhez szoktatás: Úszás előkészítő foglalkozást egy nevelési évben kétszer szervezünk. Játékos módszereket alkalmazva sajátítják el a mellúszás technikáját és a tanfolyam végén 80%-ban biztonsággal úsznak a gyermekek.

A szülőkkel együtt működve, a családi nevelést kiegészítve szolgáljuk a gyermekek egészségének megőrzését, védelmét.

A tanulási folyamatban a játékot, mint módszert alkalmazzuk. A játék a legfőbb tevékenységi eszköz és az ebben rejlő lehetőségeket használjuk ki a részfunkciók fejlesztésére. Tudatosan fejlesztjük, logikus gondolkodásukat, szókincsüket, kommunikációs készségüket.

Külön odafigyeléssel készítjük fel gyermekeinket az iskolai életre, melynek sikeressége érdekében folyamatosan vezetjük be csoportjainkba a Kompetencia alapú óvodai programcsomagot.

Ünnepeinket, programjainkat a szülőkkel közösen szervezzük:

  • Családi sportnap - Gyermeknap alkalmából
  • Közös kirándulások a családdal,
  • Szülők - Nevelők találkozója
  • Nyílt napok szervezése a kicsiknek, szülőknek, tanító néniknek

Hagyományok megőrzése mellett óvodánk szeretne megfelelni a jelenkori társadalom kihívásainak, ezért a kompetencia alapú óvodai nevelés koncepciójával, alapelemeivel azonosulva frissítettük fel pedagógiai munkánkat.


Elérhetőségeink:

2660 Balassagyarmat Nyírjesi út 12.
Tagóvoda-vezető: Hugyecz Jánosné
Tel/fax: 35/300-670
e-mail: jatekvar@freemail.hu

Központi intézmény


Központi Óvoda

 

Tagóvodáink:


Nyitnikék Tagóvoda


Meseerdő Tagóvoda


Cseperedő Tagóvoda


Játékvár Tagóvoda


Ipolyszögi Tagóvoda


Patvarci Tagóvoda