PATVARCI TAGÓVODA

2668 PATVARC, GYARMATI ÚT. 48


kezdőlapkapcsolatlinkekTelefonszámunk: 35/302-102

Központi Óvoda - Patvarci Tagóvoda

       

Óvodánk, festői szépségű környezetben elterülő kis falucskában, Patvarcon működik.
Az óvodai nevelésnek nagy tradíciói vannak a községben, hisz már az 1800-as évek végén, 1900-as évek elején is volt már itt óvoda.

Óvodánk 2007. augusztus 1-től, a Balassagyarmati Központi Óvoda tagintézményeként működik. 2009. szeptemberében vettük birtokba az újonnan épült, korszerű, szépen berendezett óvodánkat.

Gyermeklétszámunk ideális, növekvő tendenciát mutat. A hozzánk járó gyermekek részére egyénre szabott fejlesztést tudunk biztosítani vegyes korösszetételű csoportunkban.

2007/2008–as nevelési évtől kezdődően két nyelven folyó szlovák óvodai nevelést folytatunk. Patvarcon a szlovák nyelvet már csak az idősebbek beszélik, akik ragaszkodnak gyökereikhez, szeretnék, ha nemzetük szokásvilága, hagyományai dalai, táncai tovább élhetnének a gyermekek ajkán. Szívesen vállaltuk ezt a feladatot, hogy fenntartsuk az érdeklődést a szlovák nyelv iránt. Nevelő munkánkba mind a két nyelv a gyermekek egyéni fejlettségének megfelelően épül be. Nagy hangsúlyt fektetünk a hagyományőrzésre is, örömmel kapcsolódunk be a falu életébe is.

Mindennapi tevékenységeinket segíti tevékenységközpontú szemléletünk, sokféle mozgásfejlesztő eszköz, rengeteg báb, logikai fejlesztő játékok és különféle informatikai eszközök stb. állnak az idejáró gyermekek rendelkezésére. Folyamatos napirendünk mellet törekszünk a szokásrendszer kialakítására. Óvodai nevelésünk a családi nevelés kiegészítése, ezért igyekszünk a szülőkkel a kiegyensúlyozott jó kapcsolat kialakítására, a szocializáció arányos fejlesztésére, minél magasabb színvonalra emelésére. Valljuk, hogy az életre való felkészítés csak valóságos tevékenységek, tevékeny életre alapozott nevelőmunka útján valósítható meg.

Elérhetőségeink:

2668 Patvarc, Gyarmati út 48.
Tagóvoda–vezető: Vargáné Képesi Mária
Tel/fax: 35/302-102
e-mail: ovodapatvarc@freemail.hu

Központi intézmény


Központi Óvoda

 

Tagóvodáink:


Nyitnikék Tagóvoda


Meseerdő Tagóvoda


Cseperedő Tagóvoda


Játékvár Tagóvoda


Ipolyszögi Tagóvoda


Patvarci Tagóvoda